20 parasta vinkkiä kirpparilla myyntiin

Olemme pitäneet kirpputoripaikkaa äitin ja mummin kanssa jo kirjaimellisesti puoli vuotta putkeen niin, että joka viikko on tullut voittoa. Emme ole ikinä onnistuneet myymään näin hyvin, joten ajattelin jakaa parhaat vinkkini, joita olen viime aikoina (ja viime vuosina) kirpparimyynnistä oppinut! Tällä hetkellä päätavoite on tyhjätä varastoja, eikä omaa tavaraani ole enää hirveästi myynnissä. On silti hauskaa auttaa paikan kanssa aina, kun olen käymässä. 

 1. Valitse kirppari tarkkaan

Kirppareiden välillä on suuriakin eroja. Kannattaa katsoa tietysti paikan hintaa, mutta tärkeintä on se, minkälaista tavaraa kirpputorilla myydään ja ketä siellä käy. Olen muutaman kerran käynyt kirpputoreilla, joissa myydään melkein vain lasten vaatteita ja asiakaskunta on nuoria äitejä. Näille kannattaa viedä lasten ja naisten vaatteita, ja vauvatarvikkeita, mutta esimerkiksi miesten vaatteet tai kodin tavarat eivät välttämättä mene kaupaksi. 

Varaa paikka ajoissa ja hinnoittele rauhassa kotona!

 1. Älä myy roskaa

Suurin moka on myydä roskaa. Toisen roska on toisen aarre -ajatus ei aina pidä paikkaansa. Älä myy rikkinäisiä tai kulahtaneita asioita, vaikka niillä olisi itsellesi tunnearvoa. Olen harmillisesti usein kokeillut päälle vaatetta, jossa huomaan vasta siinä vaiheessa ison reiän. Olen myös nähnyt hirveän kulahtaneita tai likaisia vaatteita myynnissä ja vieläpä liian kalliilla. Ei, en halua vaatettasi, jossa on tupakan polttama reikä tai huulipunaa. 

Tämä myös alentaa koko paikkasi arvoa! Jos paikkassa näkyy kulahtaneita vaatteita, ei tee mieli selata enempää. 

 1. Huolla vaatteet ennen myyntiä

Tämä on kaiken a ja o. Likaiset vaatteet pitää pestä ennen myyntiä ja rypyt silittää. Vaatteen tai tavaran arvoa voi nostaa hurjasti se, että sen jaksaa puhdistaa ja muutenkin huoltaa ennen myyntiä. 

 1. Kierrä kirpputorilla ja seuraa muotia

On tärkeää ”haistella” sitä, mikä juuri nyt myy. Tällä hetkellä esimerkiksi Marimekko on kysyttyä ja se liikkuu kirpputoreilla nopeasti. Myös lasten (merkki)vaatteet ovat haluttuja ja nopeasti häviää myös viherkasvien pistokkaat. 

 1. Myy halvalla

Ihmiset myyvät tavaraa ihan liian kalliilla. Olen itsekin sortunut tähän, mutta tajusin, että ihmiset lisäävät tavaran hintaan tunnearvoa ja toisaalta myös toiveajattelua. Ostajan kannalta tavaran tunnearvolla ei ole mitään väliä. Kukaan ei ole valmis maksamaan ekstraa vain myyjän tavaraan liittyvien muistojen takia. Hinnoittele siis järjellä; mitä halvemmalla myyt, sitä enemmän saat myydyksi ja sitä enemmän rahaa saat. Arvokkaampien tuotteiden hinnat kannattaa tarkistaa netistä. 

Tässä muutama esimerkki:

Kengät (myös merkkikengät) 2-10€

T-paidat 0,50-3€

Takit 5-20€

Korut 0,20-7€

Lelut (myös seteissä) 0,50-15€

Nämä hinnat voivat tuntua karuilta, mutta kirpparilla ei voi ikinä saada takaisin alunperin maksamaansa hintaa. Jos jaksaa nähdä vaivaa, kannattaa kalliimmat asiat myydä nettikirppareilla, jolloin ne menevät helpommin kaupaksi. 

 1. Käytä narua ja kierrätyspahvia hintalappuina

Naru kannattaa kiinnittää esimerkiksi vetoketjun läpi, pesulappuun tai vaikkapa pehmoeläimen korvaan neulan avulla. Vihaan tarroja vaatteissa ja muissa pehmeissä materiaaleissa, sillä ne irtoavat ja tarttuvat esimerkiksi hiuksiin vaatteita kokeiltaessa. Myös hakaneulat toimivat!

 1. Kirjoita lappuun, jos tuote on käyttämätön

Tuotteen arvoa ostajan silmissä nostaa se, jos lapussa lukee ”käyttämätön” tai ”uusi”. Kirjoita myös, jos tuotteeseen tarvitsee pattereita ja se ei sisällä niitä tai jos tuote on rikki, mutta korjattavissa. Älä siis edelleenkään myy rikkinäisiä asioita, mutta joissain harvoissa tapauksissa rikkinäisiä asioita, kuten vanhoja valaisimia liian vanhalla johdolla voidaan myydä korjattavaksi. Hinta pitää tietysti olla sen mukainen.  

 1. Merkkaa tuotteisiin koko

Näin on helppoa selata paikkaa ja katsoa kokoja ilman, että vaatteita tarvitsee ottaa pois henkarista. Myös pöytäliinat, verhot ja kaikki vastaavat kannattaa mitata ja ilmoittaa niiden koko hintalapussa. Ne kannattaa myös paketoida narun avulla niin, ettei liinoja voi avata ja levittää ympäri paikkaa. Paikka pysyy siistimpänä! 

 1. Käytä hälyttimiä

Arvokkaiden tuotteiden kanssa kannattaa käyttää hälyttimiä. Totuus on, että tuotteita tulee aina häviämään muiden taskuihin, mutta näin voi estää ainakin joidenkin tuotteiden katoamisen. 

 1. Älä käytä teippiä koruissa, kirjoissa ja muissa herkissä tuotteissa

Tykkään käyttää maalarinteippiä hinnoittelussa, mutta herkkiin tuotteisiin voi jäädä liima. Näissä kannattaakin käyttää narua ja lappua tai klemmaria ja lappua. Kirjoissa voi käyttää teippiä takakannessa tai sisäkannessa, muttei etukannessa, sillä se voi repiä kantta mukanaan. 

 1. Älä täytä paikkaa liian täyteen

Yksi suurimmista virheistä on täyttää paikka niin, ettei vaatteiden selaaminen ole mahdollista, hyllyt pursuilevat tavaroita ja pelottaa edes koskea mihinkään. Jätä siis pientä väljyyttä. 

 1. Käytä koreja

Korit, joissa lukee maalarinteipillä esimerkiksi ”korut”,”lelut” tai ”kaikki tästä korista 1€” helpottavat paikan selaamista. Lasten tavarat kannattaa laittaa niin alas, että lapset yltävät niihin itse. Käytä paikka järkevästi hyödyksi ja järjestele tavarat siististi kategorioittain. 

 1. Laita korut pusseihin tai roikkumaan telineestä

Korut menevät sotkuun niin helposti. Kirpparia varten kannattaa säästää pieniä pussukoita, joita tulee pakkausten mukana. Vastaavasti korut voi laittaa johonkin telineeseen.

 1. Laita kaikki vaatteet henkareihin

Vaatteet menevät helposti sotkuun, jos ne ovat päällekkäin hyllyillä. Jos vain mahdollista, laita kaikki henkareihin housuja ja huiveja myöten. Myös esimerkiksi julisteita ja tyynynpäällisiä voi laittaa housuhenkareihin, laukkuja henkareihin ja vöitä s-koukkuihin. 

 1. Käytä kylttejä ohjaamaan potentiaalisia ostajia

Kannattaa kirjoittaa jonkinlaiseen paperiin tai teippiin, mitä paikalla on. Ne ohjaavat ostajia paikallesi. Kirjoittaa voi esimerkiksi ”Naisten vaatteita S-M” näkyvälle paikalle paikkanumeron viereen tai ”lukiokirjoja” kirjojen välittömään läheisyyteen.

 1. Käy järjestämässä paikkaa päivittäin

Jos vain mahdollista, käy paikalla päivittäin tai ainakin joka toinen päivä. Kirppispaikat menevät yleensä sotkuun todella helposti, eikä sotkuinen paikka houkuttele ihmisiä katsomaan tavaroitasi. Kannattaa aina pitää mukana tavaraa, jota voi lisätä paikalle, jos se on tyhjentynyt. 

Muista alentaa hintoja, jos joku ei meinaa mennä kaupan. 

 1. Vaihtele tavaroita

Tämä on uusi keino, jota olemme käyttäneet. Jos näyttää siltä, ettei jokin kategoria mene kaupaksi, voit viedä tavarat hetkeksi kotiin ja tuoda ne taas myöhemmin takaisin. Näin tavarat, jotka eivät mene kaupaksi, eivät vie tilaa muilta tavaroilta. Olemme tällä tavoin saaneet kaiken ennemmin tai myöhemmin myydyksi. Hintoja olemme myös saattaneet laskea tässä välissä, kun tavarat ovat kotona odottamassa. 

 1. Myy sesongittain

Usein talvivaatteet ja talviurheiluvälineet menevät syksyisin ja talvisin, ja kesätavarat keväisin ja kesäisin. Itse ostaisin täydellisen talvitakin vaikka keskellä kesää ja moni varmasti on tässä samanlainen, mutta yleensä ihmiset ovat orientoituneet etsimään tulevan ja kuluvan sesongin tuotteita. 

 1. Myy kategorioittain

Esimerkiksi kaikki kirjat kannattaa laittaa myyntiin yhtä aikaa, samoin lelut. Parhaassa tapauksessa joku ostaa monta kappaletta kyseistä tuotetta. Meillä meni lelujunaradan kaikki osat parissa päivässä, koska ne olivat yhtä aikaa myynnissä. Vaikka ne veivätkin todella paljon tilaa paikalta, oli se sen arvoista lopulta. 

Jos jaat paikan muiden kanssa tai jos perheestä moni myy yhtä aikaa, kannattaa luoda paikalle vaihtuva ”teema” tai yleisilme. Se houkuttelee potentiaalisia ostajia. Esimerkiksi kaikki ”tyttöjen vaatteet” ja lelut kannattaa laittaa yhtä aikaa, jolloin ostajia juuri tästä kohderyhmästä löytää paikalle. Jos paikka on suuri sekasorto eri kategorioita ja eri ikäryhmien tavaroita, ei oikeat ostajat välttämättä löydä paikalle. 

 1. Kun olet lopettamassa, laita alennuskyltti

Ja viimeinen vinkki: viimeisellä viikollasi laita paikalle alennus. Eri kirpputoreilla nämä alennusmahdollisuudet vaihtelevat, mutta monella on ainakin -50% lappu olemassa, jonka voit laittaa paikallesi. Näin saat viimeisetkin tavarat pois. 

Toinen vinkki lopettamiseen on se, että kaikki yli jääneet tavarat kannattaa lahjoittaa, etteivät ne jää nurkkiin pyörimään. Jos ne ovat hyvää tavaraa, voit lajitella ne ja laittaa ne siististi odottamaan seuraavaa myyntikertaa.

2 ajatusta aiheesta “20 parasta vinkkiä kirpparilla myyntiin”

 1. Muutama ajatus näin 13-vuotiaasta asti kirpparipöytää pitäneenä.
  Vielä pahempi kuin liimata tarrahintalaput pehmeisiin juttuihin, esim. Vaatteisiin, on se, että ne liimaa koviin juttuihin. Ostajan on tosi hankala repiä niitä pois ja varsinkin tällä menee monet kirjan kannet pilalle. Nykyään katsoessani tuotetta ”lasken hintaan” mukaan sen, että joudun repimään kynnet rikkinäisinä lappuja irti erilaisista tavaroista.

  Maalarinteipistä voi tosiaan jäädä liimaa varsinkin, jos se on kauan tuotteessa. Oon itse käyttänyt sellaista mattapintaista läpinäkyvää teippiä, siitä ei ole koskaan ollut ongelmaa minkäänlaisessa tuotteessa. Vaatteisiin silti hintalapun kiinnitys narulla/hakanneulalla.

  Koon merkkaaminen hintalappuun on ehkä osittain turhaa, tosin jotkut saattavat yhä edelleen olla yhden koon orjia ja luulevat, että vain tietty koko sopii heille. Itse olen ostanut vaatteita, joiden koot ovat vaihdelleet välillä lasten 140cm – (naisten) L, olen 158cm ”xs-s kokoinen”. Toivon kyllä kovasti, että ennemmin sitä kokolapun kyttäämistä asiakas katsoo vaatetta ja kokeilee sitä jos se vähääkään näyttää siltä, että voisi olla kiva päällä. Kokolappu ei kerro aina kaikkea. Toki yleislappu ”tässä pöydässä naisten S-M houkuttelee tiettyä asiakasryhmää katsomaan tuotteita, mutta voi rajata niitä myös pois. Minä en pahemmin lappujen kokoilmoituksia seuraa vaan katson kaiken läpi joka näyttää kiinnostavalta.

  Nuo pöydän siivoaminen päivittäin ja tavaran vaihtaminen (esim. Viikoittain) ovat kyllä todella tärkeitä juttuja!! Itsellä tulee käytä kirpparilla todella usein ja ihmettelen kyllä kovasti, kun joillain on ryökkiölliset samaa tavaraa monta kuukautta putkeen, eikä pöytää selvästi siivoa kukaan. Siinä miettii, kuinka paljon pöydän pitäjä on jo tappiolla pöytävuokrissa.. vaatteet ehdottomasti henkarille!

  1. Jep, lappujen repiminen kovistakin jutuista on ärsyttävää. Kiitos teippivinkistä! Pitääkin tutustua sihen. Koon orjallinen seuraaminen jää ehkä enemmän asiakkaan omaksi ”syyksi” kuin myyjän. Mielestäni koko on usein hyvä merkata, mutta ymmärrän pointtisi! Itsekin ostan ihan kaiken kokoisia vaatteita, enkä niin seuraa noita kokolappuja.

Kommentointi on suljettu.

saatat pitää myös näistä postauksista

Scroll to Top