Näihin trendeihin en lähde mukaan vuonna 2021 | Matkalla minimalistiksi

En seuraa enää trendejä, sillä haluan löytää oman autenttisen tyylini jokaisessa osa-alueessa, liittyi se sitten muotiin tai sisustukseen. Jouduin tekemään tätä postausta varten hieman tutkimustyötä, mutta osaan trendeistä olen törmännyt useasti ihan jokapäiväisessä elämässänikin. 

   Trendit vaihtuvat nykyään lähes viikoittain – siksi muodin seuraaminen on täysin turhaa. Muodin perässä pysyy, kun ikkunashoppailee pikamuotiliikkeissä. Usein jonkin kaupan ohi kävellessä ajattelen, että ”Voi, taasko nuo ovat muodissa” tai ”Onpas rumaa tämä nykyajan muoti”. Onko se merkki siitä, että olen vanhentumassa?

   Tiedostan, että osa varmasti pitää listaamistani muotiesineistä ja osa niistä voi olla todella paljon käyttöä saavia juuri oikean ihmisen luona. Toivon silti, että ennen uusimman trendituotteen ostoa pysähtyisit miettimään, tarvitsetko oikeasti kyseistä tuotetta. Näin säästyy niin rahaa kuin luontoakin, sillä trendien muuttuessa nopeasti koteihin ja myöhemmin kaatopaikalle kasaantuu hirveät määrät turhaa krääsää, joihin on tuhlattu luonnonvaroja ihan turhaan. 

   Mutta kaikilla on omat mielipiteensä ja jos pidät jostain listaamastani asiasta (ja oikeasti käytät sitä), ei minulla ole tietenkään mitään sitä vastaan!

 
Näihin trendeihin en lähde mukaan vuonna 2021, koska olen matkalla minimalistisempaan elämään:  

Elektroniikka ja laitteet:

 1. Sähköpotkulauta

Sähköpotkulauta on kätevä kapistus, mutta potentiaalisesti vaarallinen. Siksi sitä kannattaakin aina käyttää järki päässä. Potkulautoja on joissain kaupungeissa paljon myös vuokrakäytössä, mutta osassa niitä on vain vähän tai ei ollenkaan. Siksi omat potkulaudat ovat yleistyneet. 

   Näen sähköpotkulaudat siksi ongelmallisina, koska muistan vielä vanhat samantyyliset kapistukset; segway, hoverboard, sähköskeittilauta… Niitä ei enää näe käytössä lähes lainkaan. Tällaisten laitteiden valmistukseen kuluu hurjasti luonnonvaroja nimenomaan akun takia, joten kannattaa aina miettiä kahdesti, ennen kuin ostaa sellaisen omakseen. Toisaalta uskon, että potkulaudat ovat tulleet jäädäkseen, joten jos olet kätevän kulkupelin tarpeessa, on potkulauta hyvä vaihtoehto. 

 1. Airfryer

Ei lisää keittiökapistuksia kiitos! Tällä hetkellä omistan vain leivänpaahtimen ja sauvasekoittimen lisäosien kera. Airfryer voi toki olla kätevä laite joissain tilanteissa, mutta itse käytän ihan vaan uunia ja jos haluan oikeasti uppopaistaa jotain, käytän kattilaa. 

 1. Lihasvasara

Normaalissa lihaskuntoharjoittelussa lihasten ei kuulu kipeytyä määräänsä enempää. Jos lihakset ovat kipeät jatkuvasti, ei lihasvasara ole oikea valinta. Silloin ongelma on esimerkiksi treenissä. 

   Ymmärrän, että lihasvasara voi toimia hyvänä palauttavana hierontana, mutta valitettavasti nään sen jäävän samanlaiseksi trendihumputukseksi kuin monet muutkin laitteet. 

 1. Projektori

Olen nähnyt monen vaihtavan tv:n projektoriin. Jos asuu pienessä asunnossa tai ei muuten vain halua tv:tä vaivoikseen, ymmärrän projektorin valitsemisen. En kuitenkaan itse aio sellaista ostaa vain siksi, koska se on nyt pinnalla.

 1. Tähtitaivasvalot

Tämä on ehdottomasti vain tämän vuoden kestävä trendi ja sen jälkeen valot unohtuvat kaapin pohjalle. Tähtitaivasvalot ovat siis maahan asetettavat valot, jotka heijastavat tähtitaivaan kattoon. Täysin turha laite.

Sisustus:

 1. Erikoiset kynttilät

Rakastan tukea pieniä yrityksiä, enkä yritä tällä painaa ketään alas. Varsinkin nyt pandemian aikana moni on aloittanut pienen käsityöyrityksen ja moni myy erilaisia kynttilöitä. Ne ovat upeita! Nykyään vaikuttaa kuitenkin olevan trendinä ostaa hirveät määrät kynttilöitä ja vain asetella niitä laatikoihin tai ympäri taloa. Usein näitä kynttilöitä ei edes polteta. Monella löytyy kaapista hurjat määrät kynttilöitä, jotka vain odottavat polttamista. Eikä sitä päivää koskaan tule. 

 1. Hupparipeitto

Okei, täytyy myöntää, että tämän tuotteen haluaisin ainaisena vilukissana. Kyseessä on siis viltti, joka on jättihupparin muodossa. Unelma! Viltti on kuitenkin tekokuidusta valmistettu ja näin ollen vapauttaa mikromuovia ympäristöön. Viltit ovat usein myös kiinakrääsää eli halvalla epäeettisesti tuotettuja. Nään tämänkin tuotteena, joka on jo pian unohdettu. 

 1. ”Vintage”tuotteet

Ah, kuinka vihaan tuotteita, jotka tehdään tahallaan joko vanhan näköisiksi tai jotka matkivat joskus muodissa olleita tuotteita. Tähän on yksi ratkaisu: osta käytettyä, oikeasti vintagea.

Muoti:

 1. Isot muoviset sormukset

Tätä trendiä en ymmärrä ehkä siksi, koska voin jo tuntea kuinka epämukava muovinen sormus on sormessa. Olen muovisia sormuksia vastaan ehkä selkeästä syystä, nimittäin muovin takia. Emme tarvitse yhtään enempää muoviroskaa. Tämä muoti-ilmiö unohdetaan varmaan jo ennen seuraavaa vuotta. 

 1. Hassut aurinkolasit

Taas kerran trendi, joka ei tule kestämään: hassut tai jollain tapaa erikoiset aurinkolasit. Kannattaa panostaa mielummin ajattomiin, laadukkaisiin laseihin. Enkä ajattomilla tarkoita tylsiä laseja; ne voivat olla vaikka pinkit, jos se on tyyliäsi. 

 1. Kainalonaluslaukut

Tämä oli trendi tietääkseni 80- ja 90-luvulla. Laukut, joissa on lyhyt olkanauha ovat taas muodissa ja nään syynä sen, että moni on ostanut kasseja kirpputoreilta ja alkanut tehdä niistä taas tunnettuja. Ongelmalliseksi trendi muuttui siinä vaiheessa, kun pikamuotiyritykset alkoivat tehdä tällaisia laukkuja. Ei kiitos. 

 1. Karvaiset laukut

Yksi lause: ei tule kestämään. Haluan luoda kestävää tyyliä, eikä karvalaukut sovi siihen. 

 1. Vyölaukut

Vyölaukut houkuttelee, pakko myöntää. Tämä menee vähän samaan kategoriaan kainalonaluslaukun kanssa (lue ylempää ^ ).

 1. Pölkkykengät

En keksinyt parempaa nimitystä näille kengille kuin pölkkykengät. Siis kengät, jotka ovat todella raskaan näköiset paksun pohjan kanssa. Nämä ovat joillain ihmisillä todella hienoja, joten jos ne ovat tyyliäsi, anna mennä. En itse kuitenkaan halua ostaa sellaisia, sillä en näe niiden pysyvän vaatekaapissani vuosia. 

 1. Vaahtomuovikengät

Taaskaan en keksinyt parempaa nimeä kuin vaahtomuovikengät. Nämä ovat kengät, jotka ovat pehmeät ja niiden materiaali painuu sitä koskettaessa. En näe näiden olevan hirveän kestävät, sillä repeämisen riski on todellinen. En nää niiden myöskään pysyvän muodissa kauaa, joten vaikka ne näyttävätkin söpöltä kuin karkki, en aio ostaa niitä. 

 1. Yogahousut

Näen usein nuorilla housuja, joita aikoinaan kutsuttiin joogahousuiksi. Menee vähän samaan kategoriaan kuin legginssit aikoinaan. En lämpene tälle trendille.

 1. Huivitrendi

Ehkä olen vain kateellinen. En ikinä saisi pientä huivia rintojeni ympäri… Huivin käyttäminen paitana on söpö trendi, mutta en nää tämänkään kestävän kauaa. Moni käyttää myös huivia päässä, mistä tulee mieleen lapsuus hyvällä tapaa; rakastin huiveja pienenä. Harkitsin jo päähuivin ostoa, kunnes kokeilin jotain vanhempien varastosta löytynyttä huivia ja näytin siltä, miltä näytin lapsena kun olin lähdössä virpomaan.

 1. Pyllyhousut

Sori, en keksinyt parempaa nimeä kuvaamaan näitä. Nehän ovat pyllyhousut: siis matalavyötäröiset farkut. Ne ovat ilmeisesti taas muotia. Joillekin ne sopivat hyvin, mutta itse en pukisi niitä mistään hinnasta. 

 
Kosmetiikka:

 1. Jaderulla

Meinasin jo ostaa tämän, mutta onneksi odotin hetken huuman laantumista. Jaderullaa (tai ruusukvartsirullaa) käytetään kasvojen viilentämiseen ja hierontaan. Tiedän, että tämä olisi muutaman viikon päästä unohtunut laatikon pohjalle, niin kuin monella on saattanut jo käydä. 

 1. Custom ihonhoito ja shampoot

En tiedä saako näitä vielä tilattua Suomeen, mutta Yhdysvalloissa on yleistynyt ilmiö, jossa yrityksiltä tilataan custom-tuotteita. Niihin saa valita mm. tuoksun ja värin, ja pienen kyselyn perusteella yritys customoi sinulle tuotteen. En usko näiden toimivuuteen, sillä kyseessä on usein halpa tuote. Ne ovat aina myös muovipulloissa, mistä en pidä. 

Muut:

 1. Kuukausiboksit

Onko näille muuta nimeä? Kyseessä on boksi, joka tulee kuukausittain kotiovellesi ja se sisältää joko uusia tuotteita tai jonkin muun valikoiman tuotteita. Mikä huolestuttavinta, näitä bokseja on alkanut ilmestymään ekotuotteilla; boksi sisältää mm. uudelleenkäytettävän pullon, kestopillejä yms. Tämä ei ole ekologista millään mittakaavalla. Mitä jos tilattaisiin vain ne tuotteet, joita koemme tarvitsevamme?

 1. Uusin muumimuki

Rakastan mukeja ja aina, kun nään uuden muumimukin, sisälläni herää himoshoppaaja. Mutta kaikkea kaunista ei tarvitse omistaa! Ei siis enää muumimukeja minulle. 

 1. Unipussi

Miksi, oi miksi? Miten olisi normaali peitto tai makuupussi? Tai jopa pussilakana. 

 1. Kuplapeli

Ihmettelin näitä vekotuksia kaupassa, kunnes tajusin, että ne ovat ilmeisesti stressileluja. Lapsille mainostetaan kuplapelejä, joista painellaan kuplat alas, käännetään levy ympäri ja toistetaan sama. Ja kuten arvata saattaa, nämä unohtuvat varmasti muutaman kuukauden päästä. Mitä tapahtui fidget spinnereille, stressipalloille, -kuutioille ja muille sellaisille? Ne unohtuivat heti. Itse tosin käytän stressikuutiota joskus kouluhommia tehdessäni. Paras!

saatat pitää myös näistä postauksista

Vieritä ylös