Testissä syksyn vegaaniset uutuustuotteet — yli 30 tuotetta!

Tykkään testata uutuustuotteita ja arvostella niitä ihan omaksi ilokseni. Päätin tällä kertaa kirjoittaa näistä ihan postauksen. Vegaanituotteita tulee nykyään niin nopealla syötöllä, etten ehtinyt kaikkia edes testata! 

Olen kirjoittanut jokaisen tuotteen kohdalle arvostelun asteikolla 1-5 ja sanallisesti kertonut syyt arvostelun takana. En ole listannut ostopaikkoja tai hintoja, mutta ne löytyvät helposti googlettamalla. 

Käyttämäni asteikko on seuraava:

  • 5 täydellinen
  • 4 hyvää, ostaisin uudestaan
  • 3 hyvää, en ostaisi uudestaan
  • 2 syötävää, mutten tykännyt
  • 1 en tykännyt yhtään

Listalla saattaa olla joitain tuotteita, jotka eivät ole uutuuksia. Itse en ole niitä kuitenkaan ennen nähnyt tai maistanut ja olen siksi ajatellut niitä uutuuksiksi. Olen syönyt vegaanisesti jo vuosia ja siksi makuaistini on varmasti erilainen kuin sekasyöjillä. Jos siksi petyt johonkin tuotteeseen, pahoittelut…

Postauksen kuvat: valmistajat

Vegeproteiinit

1. Meeat Muu Pulled Biif BBQ 210g 3/5

– Tuotteen koostumus on vähän kuminen. Maku on hieman outo, ehkä liian makea. Ei juurikaan muistuta lihaa. Lisäksi tuote on todella kallis, yli 6€ Keskolla. Sopii pulled porkin korvikkeeksi.

2. Meeat Kasvipohjainen Muu Roast Biif 100g 4/5

– Koostumus on hyvin lihamainen: helposti hajoava ja murea. Pidin mausta, joka on paahdetun (naudan)lihan kaltainen. Sopii leivän päälle, piirakkaan, pitaleipään, ehkä pitsaankin. Voisi olla hyvää myös juustotarjottimella. 

3. Meeat Kasvipohjainen Muu Pepperoni 90g 5/5

– Koostumus on ehkä vähän limaisempaa kuin liha eli tuote ei ole kauhean mureaa. Maku on kuitenkin erinomainen: mausteinen ja jopa vähän tulinen. Raakana tuote venyy ja murtuu hyvin. Myös paistettuna koostumus on hyvä, eikä tuote kuivunut korpuksi kuten pelkäsin. Tämä jää ehdottomasti käyttöön! Erinomainen etenkin pitsassa.

4. Gold&Green vegekuutiot 230g 4/5

– Koostumus on jännä; se ei muistuta tofua, muttei myöskään mitään muuta kasvisproteiinia. Tuote on tiivis, muttei kuminen. Maku on hyvä myös ilman maustamista. Sopii hyvin esimerkiksi kastikkeisiin ja wokkeihin. Täydet pisteet jäi saamatta siksi, ettei tuote kuitenkaan ollut mitenkään maata mullistava. Jää silti varmasti käyttöön silloin tällöin.

5. Gold&Green vegenugetit original 230g 4/5

– Tuotteen pinta lähtee helposti irti, mutta muuten ulkonäöltä muistuttaa kananugettia. Koostumus on ihan hyvä, muttei hirveän murea. Hyvällä tavalla mauton. Ostaisin uudestaan, mutta parempiakin tuotteita löytyy (esim. Lidlin nugetit).

 

Kasvimaidot, jugurtit ja vanukkaat

6. Valio Oddlygood Barista kaurajuoma appelsiini-brownie 0,75l 5/5

– Tämä kauramaito maistuu ihan fazerinalta! Koostumus on samankaltainen kuin muissakin baristamaidoissa ja maku tulee hyvin esiin esimerkiksi kaakaossa. Itse en juo kahvia, joten toimivuudesta kahvissa tai vaahdottumisesta en osaa sanoa. Toimii hyvin myös leivontaan. Purkki on pienehkö verrattuna vastaaviin tuotteisiin. Pidin tuotteesta kuitenkin kovasti ja siksi se saa täydet pisteet.

7. Fazer kaurajuoma Pätkis 1l 5/5

– Toinenkin täyden vitosen kaurajuoma! Tuote maistuu pätkikseltä ja sopii täydellisesti esimerkiksi kaakaoon tai brownieihin. Koostumus on täyteläinen.

8. Oatly kaurajuoma vanilja 1l 5/5

– Vakuutun näköjään helposti: kolmaskin testin kaurajuoma saa täydet pisteet. Pidän Alpron vaniljasoijajuomasta, mutta soijamaito ei sovi kaikkeen. Soijajuomalla on tapana sitoa taikinaa ja siksi tykkään käyttää sitä vain tietynlaisiin leivonnaisiin. Tämä kaurajuoma maistuu samankaltaiselta kuin kyseinen soijajuoma, mutta käyttäytyy kuin kauramaito. Tämä maito sopii oikeastaan kaikkeen: vaikka sellaisenaan juotavaksi. Jännää on, ettei kaura juurikaan maistu läpi. Huonona puolena täytyy todeta, että tämä maksaa yli 3€ Keskolla…

9. Alpro Turkish Style soijavalmiste 400g 4/5

– Tuote on makeahkoa turkkilaiseksi, mutta silti hyvänmakuista. Muistuttaa maultaan muita Alproja. Olen maistanut toisen merkin turkkilaista, joka oli suorastaan kamalan makuista. Koostumus on kiinteää ja toimii hyvin esimerkiksi ruoanlaitossa. Ostaisin uudestaan, jos kaipaisin hieman happamampaa jugurttia. 

10. Fazer Aito Kauragurtti Banaani 400g 4-5/5

– Koostumus muistuttaa harvinaisella tavalla maitojugurttia. Se on tarpeeksi litkua, mutta silti yhtä aikaa täyteläistä. Maku on todella hyvä, eikä kaura maistu ollenkaan läpi. Voisin sanoa, että tuote on täydellinen, mutta epäilen sanoa niin yhdestä syystä: en tiedä, kuinka usein tätä tekee mieli.

11. Planti soygurt passion-mango-appelsiini 400g 3-4/5

– Tämänkin tuotteen koostumus on ohutta. Se ei ole kuitenkaan ihan yhtä täyteläistä ja pehmeää kuin Fazerin banaanijugurtissa (yllä). Maku on ihan hyvä, mutta aika mieto. Maistan silti hedelmäisen maun. Ostaisin uudestaan, muttei tämä olisi kuitenkaan ensimmäinen valintani.

12. Valio Oddlygood kaurapohjainen gurtti mustikka-vanilja 150g 1/5

– Koostumus on ihan ok, muttei täyteläinen. Maku on esanssinen ja outo, enkä maista vaniljaa. Siitä syystä vain yksi piste.

13. Valio Oddlygood kaurapohjainen gurtti vadelma ja mustikka 150g 2/5

– Tässäkin tuotteessa on samat ongelmat kuin edellisessä (12.); ei-täyteläinen koostumus, esanssinen maku. Tuote tuoksuu mustikalle ja maku on hieman parempi kuin mustikka-vanilja gurtissa.

14. Alpro suklaa-mantelimousse kookos-suklaakerroksella 2x70g 3/5

– Hyvä moussemainen koostumus. Olen sillä tavalla puolueellinen, etten hirveästi pidä moussesta. Tuote haisee ja maistuu vähän tunkkaiselta, eli makeus puuttuu. Sinänsä moussen ei kuulukkaan olla makeaa, mutta itse kaipaisin tällaiseen jälkkäriin makeutta. Purkin pohjalla oleva vanukaskerros muistuttaa Alpron suklaaproteiinivanukasta. Pidin siitä. 

15. Mö Kaurarahku kaakao & toffee 180g 3/5

– Koostumus on hyvä, mutta maku ei ehkä ollut sitä mitä odotin. Olisin toivonut syvempää toffeen makua, mutta nyt se jäi vähän kaakaon alle. Mysli oli hyvää. Saattaisin ostaa tätä uudestaan, muttei se olisi ensimmäinen valintani.

Juustot, ruokakermat ja levitteet

16. Ilo vegaanin Burgerviipaleet 150g 1/5

– Koostumus on helposti mureneva, mutta jollain tavalla silti kuminen. Tuote muistuttaa ehkä enemmän muovia kuin juustoa. Maku oli vähän laimea ja outo. Tuote ei sulanut hirveän hyvin hampparin väliin edes silloin, kun lisäsin sen pihvin päälle pannulle jo paistovaiheessa. Valitettavasti tuote oli suuri pettymys.

17. Ilo vegaanin Mozzis 75g 5/5

– Toisin kuin toinen Ilon uutuusjuusto (yllä), tämä oli täysi vitonen. Koostumus on kuminen ennen paistoa, muttei murene. En tiedä mitä muuta sanoa kuin vau: tuote sulaa tosi hienosti ja maistuu hyvältä. Jää ehdottomasti käyttöön pitsapäivinä. Täytyy kuitenkin muistuttaa, etten muista miltä mozzarella maistuu. Ei varmaan ainakaan tältä. 

18. Fazer Aito ruokafraiche maustamaton 200g 5/5

– Koostumus on todella hyvä, jopa kermainen. Tuote haisee ja maistuukin vähän maidolliselle kermaviilille. Tämä toimii hyvin ruoanlaitossa ja dipissä! Haastaa lempparini Juustoportin Sour Oat -kermaviilin. 

19. Fazer Aito ruokafraiche chili-paprika 200g 3-4/5

– Koostumus on kermainen, pehmeä ja täyteläinen. Tuote sopii Koskenlaskijan korvikkeeksi, sillä se haisee ja maistuu vähän juustolta. Ostaisin tätä uudestaan keittoon, mutten söisi tuotetta ehkä muuten ihan vain siksi, että se maistuu niin juustoiselta omaan suuhuni. Jos mausta pitää, sopisi tuote hyvin valmiiksi dipiksi. 

20. Keiju Valkea rypsiöljymargariini 400g 4/5

– Koostumus ja maku eivät hirveästi eroa tavallisesta Keiju sinisestä, mutta väri on täysin valkoinen. Täytyy myöntää, ettei se ole kauhean houkutteleva. Epäilen, että tässä tuotteessa on enemmän suolaa kuin Keiju sinisessä. Palmuöljyä tässä ei ole, mikä tekee siitä hyvän haastajan perus siniselle Keijulle! Hintaeroa on muutama kymmenen senttiä, mikä tekee tästä vähän ylellisemmän tuotteen kuitenkin. 

Valmistuotteet

21. Naturli pizza Vesuvio 190g 4/5

– Yleisesti Narturlin molemmista pitsoista (21&22): Reuna ja pohja ovat hyvän rapeat, paksut ja mehevät. Tuotteessa on kiva pieni ovaalin muoto. Kaiken kaikkiaan riittävä lounas tai välipala. Ainut miinus on se, ettei tuote meinaa lämmetä keskeltä ilman halkaisua.
– Vesuvio: Aika perinteinen kinkkupitsan maku, tykkään! Juusto sulaa vähän huonosti.

22. Naturli pizza Tex Mex 190g 4/5

– Maku on hyvä, hieman tulinen. Ostaisin ehdottomasti uudestaan, mutta viisi pistettä jää saamatta ihan vain siksi, ettei tuote saa kuitenkaan sanomaan ”vau”. 

23. El Taco Truck no chick’n burrito 170g 1/5

– Koostumus on mössöinen, paitsi ”kanan” koostumuksesta pidän. Maistuu oudolta, en oikein edes tiedä miltä. Olisin kaivannut paremmin erottuvaa riisiä ja selkeämpää raikasta, tulista meksikolaista makua. Toki ymmärrän, että kyseessä on pakaste. 

24. El Taco Truck black bean burrito 170g 1/5

– Mehevä koostumus, mutta vähän mauton. Kamalaa sanoa, mutta mausta ja hajusta tulee mieleen jopa vähän hiki. 

25. Mr. Panini Vege-BBQ-panini 235g 4/5

– Tämä uudistunut Vegepanini oli pienoinen pettymys. Pidin entisestä paljon enemmän. Nyt sisällä on murun sijasta pihvi, mikä on kyllä ihan hyvää. Kastike on saman makuista. Ei niin hyvää kuin ennen, mutta ostaisin silti uudestaan. Tuote on lähinnä pettymys verrattuna edelliseen, ei itsenäisenä tuotteena. 

Jäätelöt

26. Ben & Jerry’s Chocolatey Love A-Fair Non-Dairy Caramel Sea Salt 465ml 3/5

– Ensinnäkin täytyy sanoa, että herranjestas mikä hinta: yli 8€ (Keskolla)! Kaakao on ilmeisesti Tony’s-merkin, mikä tarkoittaa siis orjavapaata kaakaota. Siitä suuri kiitos. Tuotteen seassa on Tony’s suklaan paloja ja suolakinuskia. Koostumus on kivikovaa suoraan pakkasesta otettuna, mutta sulaneena ihan hyvää. Muistuttaa jollain tavalla Ben & Jerry browniejäätelöä. En ostaisi uudestaan hinnan takia.

27. Aino lakritsihyve vegaaninen kaurajäätelö 850ml 4/5

– Kermainen koostumus ja hyvä lakritsin maku. Jos kaipaa lakujäätelöä, on tämä hyvä valinta! Ei kuitenkaan lempparini vegejäätelöistä ja hintakin on yli 6€ (Keskolla), joten täysi vitonen jää saamatta.

 

Herkut

28. Fazer Leipurit Fazerina keksijauhosekoitus 350g 4/5

– Koostumus on hyvä: ei liian kuiva ja hajoava, muttei liian kostea ja pehmeäkään. Maistuu fazerinalta. Suhteellisen kallis (Keskolla lähes 4€), mutta kiva, nopea herkku silloin tällöin. 

29. Fazer Domino keksilajitelma talvi 525g 3-4/5

– Porkkanakakku-maku on hyvää! Se muistuttaa jostain ei-vegaanisesta Dominosta, jota olen joskus pienempänä syönyt. Tiramisu maistui vahvasti kahvilta, enkä siitä syystä pitänyt siitä. Kolmas maku on normaali Domino. Ostaisin tätä ehkä tarjottavaksi, mutten itselleni syötäväksi.

30. Tutti Frutti Besties karkkipussi 500g 4/5

– Tuote on sekoitus Fazerin vegaanikarkkeja. Pussikoko on puoli kiloa, joten tämä on todella hyvä pussi jaettavaksi. 

31. Oululainen Jälkiuuni Cheddar ruislastu 130g 3/5

– Yhden lastun koko on kivan pieni ja koostumus rapea. Maussa on pieni juuston kajastus, mutta ehkä vähän tunkkainen maku kuitenkin. Sopisi illanistujaisiin erimerkiksi juustotarjottimelle tai muuten vaan napsittavaksi, mutta tuotetta ei sinänsä tee mieli ostaa itselleen syötäväksi.  

32. Oikia Oatis chilikauranaksu 100g 3/5

– Koostumus on vähän kuminen, kuin lasten maissinaksu. Muistaakseni Oikian vuustonaksuissa on sama koostumus, mistä syystä ne ovatkin jääneet hyllyyn. Maku on hyvä; makeahko ja vähän polttava.

33. Taffel zuusto vegan snacks 200g 5/5

– Kaiken kaikkiaan vau! Maku on todella hyvä ja juustonaksumainen. Koostumus on ehkä vähän liiankin helposti suussa sulava, mutta muuten ihan nappisuoritus. Hinta vaihtelee kaupoittain: joissain kaupoissa todella kallis (yli 4€), mutta toisissa ihan siedettävä hinta (n. 2,50-3€). Jää ehdottomasti omiin vakkarituotteisiin! Veljeni, juustonaksujen rakastaja, sanoi naksuja maistaessaan: nam, tosi hyvää. Se on hänen suustaan harvinaista vegetuotteiden kohdalla. 

saatat pitää myös näistä postauksista

Vieritä ylös