LUUKKU 14: Vegaaninen luumujuustokakku

Tämä luumujuustokakku syntyi pari joulua sitten puhtaasta mielenkiinnosta ja on jäänyt osaksi joululeipomisiani. Vegaanisissa juustokakuissa on se ihanuus, että kun osaa peruskaavan, voi tehdä oikeastaan minkä makuista kakkua tahansa. 

Tämä kakku on silkkisen pehmeä, eikä maistu liikaa luumulta. Ja mikä tärkeintä: se on täysin vegaanista, mutta todella helppo tehdä. Koristele kakku luumuilla ja pipareilla, ja lorauta päälle vaniljakastiketta raikastaaksesi makuelämystä. 

Ainesosista:

Piparit: Valitse vegaaninen pipari. Itse käytin reseptissä Annas original -pipareita.

Maidoton margariini: Mielestäni paras margariini on Keijun tummansininen margariini. Myös paljon muita vaihtoehtoja löytyy, mikäli et halua juuri tuota käyttää.

Kauravispikerma: Juustokakkuihin paras vispikerma on ehdottomasti Plantin kerma. Se on todella tykkyä, eikä juurikaan vaahtoudu. Jos haluat käyttää muuta kermaa, puolita sen määrä vaahtoutumisen takia. 

Tuorejuusto: Paras vegaaninen tuorejuusto on mielestäni Violifen creamy-tuorejuusto. Tähän kakkuun käy myös Oatlyn påmackan-tuorejuusto. 

Luumumarmeladi: Käytin itse kakussa samaa luumumarmeladia kuin tortuissa eli Dronningholmin tähtitorttumarmeladia. Kakussa voi periaatteessa käyttää myös juoksevaa luumuhilloa, mutta siinä tapauksessa vähentäisin hillon määrää noin 200 grammaan. 

Vegegel: Vegegel on liivatteen korvike ja se on valmistettu agar agarista. Tuotetta on loppupeleissä todella helppoa käyttää, joten sitä ei tarvitse jännittää. Kakussa voi toki käyttää myös liivatteenlehtiä, mikäli kakun ei tarvitse olla vegaanista. Agar agar -hiutaleetkin voisi toimia, mutta itse en osaa niitä käyttää. 

Luumujuustokakku:

Pohja:

200 g pipareita

100 g maidotonta margariinia

Täyte:

4 dl tykkyä kauravispikermaa (Planti)

400 g vegaanista tuorejuustoa (Violife)

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

300 g luumumarmeladia

3 rkl vettä

2 pss vegegeliä

Koristeluun:

luumuja

piparia

vegaanista vaniljakastiketta

Murskaa piparit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja lisää se piparimurun sekaan. Painele seos irtopohjavuoan (⌀ n. 20 cm) pohjalle ja nosta sitä vähän myös vuoan reunoille.

Vaahdota vispikerma sähkövatkaimella. Lisää sekaan tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja puolet luumumarmeladista. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Laita loput luumumarmeladista kattilaan ja lisää vesi notkistaaksesi sitä. Kuumenna marmeladi lähes kiehuvaksi ja lisää sekaan vegegel nopeasti sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken. Lisää se sitten muiden ainesten joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele luumuilla, pipareilla ja vaniljakastikkeella. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

saatat pitää myös näistä postauksista

Vieritä ylös