LUUKKU 6: Vegaaniset piparit

Hyvää itsenäisyyspäivää! Meillä on ollut tapana tehdä pipareita itsenäisyyspäivänä, joten tämän päivän kunniaksi luukusta paljastuu piparitaikina. Tämä taikina on ollut perheemme käytössä oikeastaan koko ikäni, sillä olin lapsena maito- ja muna-allergikko. Rakastan tämän taikinan makua ja käytän reseptiä siitä syystä vieläkin – ja niin käyttää koko sekasyöjäperheenikin. Nämä piparit sopivat siis täydellisesti niin maito- ja muna-allergikoille kuin vegaaneille. Taikina on tarpeeksi miedon makuinen myös lasten makuun!

vegaaniset piparit

Vegaaniset piparit

Yksi pellillinen

3/4 dl tummaa siirappia 
1 dl sokeria 
125 g maidotonta margariinia 
1 tl kanelia                                         
1 tl inkiväärijauhetta                                      
1 tl kardemummaa                            
3 rkl vettä                                            
1 tl ruokasoodaa                                                 
4 dl vehnäjauhoja

Kiehauta pinnoitetussa kattilassa siirappi, sokeri, margariini, kaneli, inkivääri, kardemumma ja vesi. Anna taikinan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita ruokasooda ja vehnäjauhot yhteen kulhossa ja lisää seos kattilaan hyvin sekoittaen. Anna taikinan levätä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli ennen piparien leipomista. Paista 200°C 5-10 minuuttia. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

saatat pitää myös näistä postauksista

Vieritä ylös