LUUKKU 15: Karsi nämä 10 asiaa ennen joulua

Itse rakastan rauhoittaa loppuvuoden ja mikä parempi tapa tehdä se kuin aloittamalla hommat ajoissa. Jouluun perinteisesti kuuluu myös joulusiivot (tässä tapauksessa karsimiset), jotka on vaan pakko hoitaa pois alta. Aloita siis nyt ja karsi seuraavat tuotteet vielä, kun pyhiin on aikaa.

  1. Joulukoristeet

Koristelun lomassa on hyvin aikaa käydä läpi kaikki koristeet. Jos jokin koriste ei löydä paikkaansa kodissasi, voi se olla turha. Mieti tietysti tarkkaan myös kaikkien esillä olevien koristeiden tarpeellisuus. Nyt on täydellinen aika lahjoittaa joulukoristeet, sillä kukaan ei ota niitä vastaan keskellä kesää.

  1. Talven tekstiilit

Tyynyliinat, verhot, pöytäliinat, viltit jne. Näin tekstiilien vaihtaminen käy sujuvasti.

  1. Kattaustarvikkeet

Monella on tapana kattaa jouluna hieman eri lailla kuin arkisin. Käy läpi kaikki astiat, pöytäliinat, servetit sun muut, jotta kattaminen joulun pyhinä onnistuu helposti.

  1. Vanhat joulukortit

Mieti tarkasti, kannattaako vanhoja joulukortteja säästää. Hyvä idea on myös olla lähettämättä kortteja vain velvollisuudesta, sillä toinen ei oikeastaan tee kortilla yhtään mitään. Itse tykkään käyttää vanhoja joulukortteja pakettikortteina (leikkaan ne pieniksi paloiksi). 

  1. Askartelutuotteet

Moni askartelee jouluisin. Askartelun lomassa on helppoa käydä läpi askartelutavarat ja heittää samalla pois kaikki turhat, käyttämättä jääneet tuotteet.

  1. Ruokatuotteet

On ihanaa ryhtyä joulun kokkailuihin siistissä keittiössä. Siivoa pakastin, jääkaappi ja kuivatuotteet, ja heitä pois kaikki vanhentuneet, syömättä jääneet tuotteet. Näin tilaa jää myös joulun tähteille.

  1. Talvivaatteet & juhlavaatteet

Juhlavaatteet kannattaa karsia ennen joulua, jotta jouluaaton asu olisi helpompi valita. Nyt on myös täydellinen aika siivota talvivaatteet, sillä moni on talvitakin ja muiden talvivaatteiden tarpeessa. Lahjoita siis turhat pois!

  1. Lasten lelut & muut tavarat

Tässä vaiheessa vuotta on hyvä käydä lasten kanssa tavarat läpi. Turhien tavaroiden pois laittamista on helppo perustella tulevalla jouluaatolla.

  1. Pelit

Jouluisin pelataan usein muiden kanssa yhdessä. Heitä viimeistään tässä vaiheessa pois pelit, joita ei pelata ja pelit, joista puuttuu osia. Näin jäljelle jää vain ne tärkeimmät, joista on helppo valita.

  1. Lasten askartelut

Jouluisin tehdään kaikenlaisia askarteluja koulussa ja kotona, ja vuosien saatossa niitä kerääntyy iso kasa. Vaikka askartelujen karsiminen voi olla vaikeaa, kannattaa pois heittää ainakin rikki menneet ja ei-niin-tärkeät askartelut. Itselle ja lapselle tärkeitä töitä ei tietenkään kannata laittaa pois, mutta jos askarteluja on vino pino, voi tärkeiden teosten ihastelu olla vaikeaa.

ps. pois heittämisellä en tietenkään aina tarkoita roskiin heittämistä; myy, lahjoita, anna pois, kierrätä jne.

saatat pitää myös näistä postauksista

Vieritä ylös