Kuinka Geisha Shaver toimii?

Moni on varmasti kuullut muovisten höylien korvikkeesta, safety razorista, tuttavallisemmin partahöylästä. Olen valinnut itselleni Geisha Shaver -merkkisen höylän sen hinnan takia, mutta myös sen saamien arvostelujen takia. Höyliä löytyy myös muun merkkisiä ja mallisia, mutta tässä postauksessa arvostelen nimenomaan Geisha Shaveria ja neuvon sen käyttöä. 

   Olen omistanut kyseisen höylän jo ainakin vuoden päivät. Koska sheivaan suhteellisen harvoin, en osaa sanoa sen kestävyydestä päivittäisessä tai viikottaisessa käytössä. Shaverin kuitenkin pitäisi olla lähes koko loppuelämän kestävä hankinta, enkä keksi yhtään tapaa, jolla tämä shaver menisi pilalle. Shaverin sisälle laitetaan partaterä, mikä saattaa kuulostaa pelottavalta, mutta nimestä safety razor jo kuuleekin, että tuote on turvallinen. 

Mistä Geisha Shavereita saa ja mitä ne maksaa?

 

Geisha Shaveria löytyy yhä enenevissä määrin jopa tavallisista suurista marketeista. Ostin omani Ruohonjuuren alennuksesta (se on muuten tälläkin hetkellä alennuksessa siellä!), mutta höylää löytyy myös esimerkiksi Sokokselta, Dick Johnsonilta, pretty.fi:stä ja sinunapteekki.fi:stä. Ostopaikasta riippuen hinnaksi tulee 20-30€.

   Vaihtoteriä tulee mukana vain yksi, mutta uusia saa esimerkiksi Prismasta. Tietääkseni Geisha Shaveriin käy melkein mitkä tahansa DE-vaihtoterät! Yksi paketti (5 kpl) vaihtoteriä maksaa ostopaikasta vaihdellen 2,50-3€, eli kyseessä on todella halpa tuote. 

Mistä Geisha Shaver on tehty ja miten sen osat hävitetään?

 

Höylä on valmistettu Zinc Alloysta ja messingistä. Tämän takia se on ruostumatonta ja korroosion kestävää. Nikkeliallergikon iho voi tosin reagoida kyseisiin materiaaleihin, mutta ainakaan nikkeliallergikkoystäväni ei ole raportoinut mitään ongelmia. Jos ihosi on todella herkkä nikkelille, ei huolta; safety razoreita löytyy myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuna, josta ei pitäisi irrota nikkeliä. 

   Koska höylä on niin kestävä, en usko, että sitä tarvitsee ikinä hävittää. Jos sen kuitenkin haluaa hävittää, kannattaa se antaa jollekin, sillä en usko tuotteen olevan kierrätettävä. Vaihtoterät on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja ne voi tylsistyttyään hävittää metallinkeräyksessä!

Mitä tehdä, kun Geisha Shaver saapuu?

 

Höylä saapuu sinulle valmiiksi koottuna, mutta partaterä on irrallaan erillisessä turvallisessa pakkauksessa. Irrota osat toisistaan ja laita terä sisälle. Kokoa sitten shaver uudestaan. Löydät ohjeet Instagramista (@ mustikkamaitoa) ja netistäkin löytyy useita ohjevideoita, mikäli et Instagramia omista. 

   On tärkeää, että partaterää käsitellään varoen, sillä se on aluksi todella terävä. Itse sheiverin sisällä se ei kuitenkaan aiheuta vahinkoa.  

Geisha Shaverin käyttö

 

Koska tämän malliset partahöylät on alun perin suunniteltu nimenomaan parran ajamiseen kasvoilta, voi aluksi olla haastavaa oppia oikea kulma sheivaamiseen. Jos tällaisella höylällä tuntuu mahdottomalta ajella karvoja, voit etsiä joustavapäisen safety razorin – sellaisiakin on!

   Partaterä ei ole vaarallinen shaverin sisällä, enkä ole onnistunut aiheuttamaan yhtään haavaa itselleni sillä. Alussa kannattaa olla kuitenkin varovainen. Usein ihmiset painottavat oikeaa sheivaamisasentoa ja -kulmaa, mutta olen käyttänyt tätä tuotetta ihan samalla tavalla ja samassa asennossa kuin tavallista muovista shaveria. Älä stressaa sitä liikaa, vaan kokeile rohkeasti. 

   Shaver on hieman tavallista muovista höylää painavampi, mutta juuri siksi se on mielestäni helppokäyttöinen ja tukeva. Lisäksi se tuntuu ylelliseltä. Koska pää ei tosiaan jousta, kannattaa sheivaukseen varata hieman enemmän aikaa. Esimerkiksi polvista on välillä vaikea saada karvoja irti. 

   Olen kokenut partaterillä ajelun paljon kivemmaksi, jopa jonkinlaiseksi self care -jutuksi. Koska sisällä on vain yksi terävä terä, lähtee karvat vaivatta irti (kunhan vain löytää oikean asennon). Höylää ei kannata painaa ihoa vasten, vaan antaa sen liukua rennosti iholla sen painon takia. En ole kokenut höylää liukkaaksi, vaikka se ei sisälläkään silikonivartta. 

   Käytän mustaa saippuaa sheivaamiseen, koska en halua omistaa erillisiä sheivaussaippuoita. Se toimii todella hyvin, joten kannattaa käyttää vain omaa normaalia saippuaa. Lisäksi kannattaa käyttää lämmintä vettä. Jos haluaa sheivaussaippuaa, on Natural Geisha -merkillä erilaisia sheivaussaippuoita ja muita tuotteita. 

Miten Geisha Shaveria hoidetaan?

 

On erittäin tärkeää, että jokaisen käytön jälkeen shaver avataan, osat huuhdellaan vedellä, kuivataan ja jätetään kuivamaan. Kun ne ovat kunnolla kuivaneet, höylän voi taas koota. Sitä ei saa säilyttää suihkussa!

   Koska sisällä on tosiaan vain yksi partaterä, ei höylä voi likaantua ja imeä karvoja samalla tapaa kuin muovinen höylä. Terä kannattaa kuitenkin vaihtaa aina, kun se tuntuu tylsältä. Vaihtoväliksi suositellaan 20 käyttökertaa, mutta uskon, että se toimii ihan hyvin myös pidemmän aikaa. En ole laskenut omaa vaihtoväliäni, mutta kyllä se kauan kestää. Vaihtoterät eivät kuitenkaan ole kalliita, joten sisänsä terän voi vaihtaa aina, kun se on tylsistynyt. 

Oma mielipide

 

Olen pitänyt Geisha Shaverista erittäin paljon, enkä ole vaihtamassa sitä varmaankaan koskaan. Uskon sen kestävän minulla koko loppuelämän ja siten se tulee todella halvaksi. 

Tykkään erityisesti:

 • Hinnasta
 • Laadusta
 • Terien kierrätettävyydestä
 • Painosta; ei liian painava, muttei liian kevytkään
 • Ulkonäöstä
 • Helppohoitoisuudesta
 • Turvallisuudesta
 • Ja tietysti ekologisuudesta!

En tykkää niin paljoa:

 • Tönköstä päästä; toivoisin joustavuutta
 • Siitä, ettei höylää voi (tietääkseni) kierrättää. Tosin se tulee kestämään vuosia ja vuosia, jolloin pieni määrä roskaa joskus tulevaisuudessa ei haittaa. Muovisia höyliä ei tietääkseni voi kierrättää ollenkaan, joten plus miinus nolla -tilanne. 
 • Saatavuudesta; nyt höylää alkaa näkyä myös isommissa marketeissa, mutta kauan sitä on saanut vain erikoisliikkeistä. 
 • Lyhyestä varresta. Tämä ei haittaa enää, mutta aluksi varsi tuntui lyhyeltä käteen. 
 • Siitä, ettei tuotetta saa ottaa lentokoneeseen carry on -laukussa. Koska terä on irrotettava, lasketaan se aseeksi. Itse tuotteen saa ottaa ilman terää, mutta sillä ei tee mitään kohteessa, ellei löydä teriä sieltä. Ruumaan höylän terineen saa ottaa, mutta koska matkustan carry on -tavaroilla aina, en voi ottaa Geisha Shaveria, enkä mitään muutakaan vastaavaa höylää mukaani ulkomaille. Omistan erikseen pienen muovisen sheiverin sitä varten, jos haluan ottaa jonkinlaisen höylän mukaan. Uskoisin, että hotelleistakin löytyy kertakäyttöhöyliä nykyään. 

saatat pitää myös näistä postauksista

Scroll to Top