LUUKKU 2: Näitä 8 asiaa en omista | TALVI

On paljon niin sanottuja tavallisia tuotteita, joita en omista matkallani minimalistiseen elämään. Aikaisemmat Matkalla minimalistiksi -postaukset voit lukea täältä! Tällä kertaa ollaan talvitunnelmissa.

ps. Niin kuin aina muistutan, ei ole mitään vikaa omistaa listan tuotteita, jos ne sopivat juuri sinun elämääsi!

En omista…

  1. Joulukoristeita

En omista joulukoristeita, ellei lasketa vihreää pahvista ikkunatähteä ja virkattua lumihiutalekoristetta. En omista edes joulukuusta. Joulukoristeet luovat tietynlaista tunnelmaa, josta kyllä pidän isommassa talossa, mutta pieneen yksiööni en tunge yhtään enempää koristeita. Ja älkää ymmärtäkö väärin, rakastan joulua ja siten tietysti myös koristeita ja varmasti joskus tulevaisuudessa koristelen vielä kotini.

  1. Jouluvaloja

En omista erillisiä jouluvaloja. Omistan kyllä parvekevalot ympärivuotiseen käyttöön ja Happy Lights -valot, joita voi käyttää pimeinä kuukausina, mutta erillistä jouluteemaa niissä ei ole. 

  1. Talvitekstiileitä

En pidä erillisistä jouluverhoista, -matoista, -tyynyistä ja muista sellaisista, sillä ne vievät vain turhaa tilaa 11 kuukautta vuodesta. Jouluisen (eli punaisen) keittiöpyyhkeen kyllä omistan!

  1. Jouluvaatteita

Rumat jouluneuleet ja muut vastaavat vaatteet, jotka lojuvat kaapissa koko vuoden muutamaa päivää lukuunottamatta, eivät ole tervetulleita kotiini. Vinkki: jos haluat ruman jouluvillapaidan, kannattaa kurkata kirpparit läpi! Sieltä voi löytyä ”aitoja” vanhoja paitoja. 

  1. Jouluasusteita

Esimerkiksi joulukorvikset houkuttelevat suuresti, mutta ainakaan vielä en ole päästänyt sellaisia kotiini. En usko, että käyttäisin niitä tarpeeksi. Sama koskee muitakin jouluasusteita, mutta tonttulakin sentään omistan. 

  1. Erillisiä ”talvihajusteisia” tuotteita

Miten olisi piparmintun hajuinen siivoussuihke tai piparin hajuinen vartalovoide? Ei kiitos. Ovathan ne hauskoja, mutta itselläni kestävät varmaan seuraavaan jouluun asti, eikä kesällä tee mieli käyttää piparinhajuisia tuotteita…

  1. Talven ihonhoitotuotteita

En omista erillistä talvirasvaa tai muita vastaavia tuotteita. Ymmärrän, että ne voivat joillekin olla tarpeellisia, mutta itse menen samalla rasvalla, saippualla ja muilla sellaisilla vuoden ympäri. 

  1. Kirkasvalolamppu

Laitan aamulla sen sijaan kaikki kattovalot päälle. Sillä olen pärjännyt ainakin tähän asti! En koe, että tarvitsen lisää elektroniikkaa nurkkiin pyörimään. Tätäkin lamppua voi käyttää vain sen muutaman kuukauden vuodesta. Mutta kirkasvalolamppu on monelle ehdoton talvisin, joten älä missään nimessä koe huonoa omaatuntoa sen (tai minkään muunkaan tämän listan tuotteiden) omistamisesta!

saatat pitää myös näistä postauksista

Vieritä ylös