LUUKKU 1: 10+1 ekologista joulukalenteria

– – – – – – – – – –

Mustikkamaitoa-joulukalenterin esittely:

Mustikkamaitoa-joulukalenteri sisältää 24 luukkua joulunodotukseen. Postaukset tulevat sisältämään blogille tuttuja aiheita, eli ekoilua, minimalismia ja veganismia rennolla otteella. 

Postaukset löytyvät blogista ja Instagramista (lyhennettynä), ja ne julkaistaan joka aamu klo 7. Olen innoissani, toivottavasti se välittyy teillekin! Ihanaa joulunodotusta <3

– – – – – – – – – –

Onko joulukalenteri vielä hankkimatta? Ei hätää, sillä olen koonnut alle muutaman mielestäni hyvän ja ainakin jollain mittapuulla ekologisen joulukalenterin. Jos joulukalenteri on jo hankittu, toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä seuraavana vuonna.

   Vaikka haluankin vastustaa kaupallista joulua, pidän joulun odotuksesta kalenterin kanssa. Minulla on aina ollut kalenteri, joka sisältää kulutettavia (syötäviä/juotavia) tuotteita, sillä en halua nurkkiin pyörimään turhia tuotteita. Siksi rakastan erityisesti tee- ja suklaakalentereita. 

  1. Clipper teekalenteri 5,79€

Clipperin luomuteekalenteri sisältää 12 erilaista makua. Joulukalenteri on kierrätettävissä kartonkina, samoin teepussin suojuspahvi. Teepussi on biohajoava ja se voidaan kierrättää biojätteenä tai laittaa omaan kompostiin. Clipperi on maailman suurin Reilun kaupan teebrändi. Lisää yrityksen arvoista voit lukea heidän sivuiltaan

Vinkki: Oma lempparimakuni tästä kalenterista on ”love me truly”. Näitä kalentereita löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista. 

  1. Yogi Tea teekalenteri 13,95€

Tämä kalenteri sisältää 12 erilaista teemakua. Yogi Tean raaka-aineet ovat vastuullisesti tuotettuja ja luomuja. Kalenterin voi kierrättää kartonkina, samoin teepussin suojuspahvit. Teepussit ovat muovittomia ja voidaan kierrättää biojätteenä tai hajottaa omassa kompostissa. 

Vinkki: Oma lempparimakuni tästä kalenterista on ”sweet chili”. Näitä kalentereita löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista. 

  1. Bonne Maman hillokalenteri 26,90€

Bonne Maman hillojoulukalenteri sisältää 23 hilloa ja yhden yllätyksen. Hillot vaikuttavat vegaanisilta, mutta se kannattaa tarkistaa vielä pakkauksesta. Hillot ovat pienissä lasipurkeissa, jotka on helppo uudelleenkäyttää esimerkiksi mausteiden säilytyksessä. Ne voi myös lopulta kierrättää. Oletan, että pakkauksen voi kierrättää kartonkina. Pakkauksen sisällä saattaa olla muovia, jonka voi kierrättää muovinkeräyksessä. 

Vinkki: Kalentereita löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista

  1. Dammenberg vegaaninen Muumi-suklaakalenteri 29,50€

Tämä kalenteri on maidoton ja soijaton. Sen raaka-aineet ovat Reilun kaupan ja kalenteri on valmistettu Suomessa. Tämä sopii niin aikuisille kuin perheen pienimmillekkin Muumi-faneille. Kalenterin voi kierrättää kartonkina. Oletan, että sisällä on muovia, jonka voi kierrättää muovinkeräyksessä. 

Vinkki: Kalentereita löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista. 

  1. Frugi Hedelmänallekalenteri 14,99€

Tämä hedelmänallekalenteri sisältää vegaanisia, gluteenittomia, luomuja ja sokerittomia karkkeja, jotka sopivat myös perheen pienimmille. Kalenterin voi kierrättää kartonkina. En ole nähnyt kalenterin sisälle, mutta oletan sen sisältävän pieniä muovisia pussukoita ja ehkä muovisen kehikon. Nämä kierrätetään muovina, mutta tarkista tämä vielä ennen kierrätystä. 

Vinkki: Kalenteri löytyy esimerkiksi Ruohonjuuren nettikaupasta

  1. Evolve Organic Beauty luonnonkosmetiikkakalenteri 110€

Tämä kalenteri sisältää 12 luukkua ihonhoitotuotteita niin kasvoille kuin vartalolle. Evolve on luonnonkosmetiikkamerkki ja kaikki kalenterin tuotteet ovat vegaanisia. Purkkeja voi käyttää uudestaan esimerkiksi itse tehdylle rasvalle tai dödölle. 

Vinkki: Tätä kalenteria voi käyttää seuraavana vuonna uudestaan diy-kalenterina, sillä se sisältää kestävän näköisiä laatikoita. Sen jälkeen laatikot voi oletettavasti kierrättää kartonkina. Kalenterista en ole varma, sillä ei näytä puhtaalta kartongilta. Kalenteria löytyy mm. Ruohonjuuresta

  1. Naturelle luonnonkosmetiikkakalenteri 249€ (349€)

Kaikki tämän kalenterin tuotteet ovat vegaanisia ja luonnonmukaisia. Puolet tuotteista ovat täysikokoisia. Kalenteri sisältää niin ihonhoitotuotteita kuin meikkejäkin luonnonkosmetiikkabrändeiltä. Oletan, että kalenterin voi kierrättää kartonkina ja sen mahdollisesti sisältämä muovi muovinkeräyksessä. En ole nähnyt kalenterin sisälle, joten jokaisen pakkauksen kierrätysohjeet täytyy selvittää itse ne nähdessään. Esimerkiksi kaikki kosmetiikassa käytettävä lasi ei ole kierrätettävää. 

Vinkki: Kalenteri löytyy Naturellen sivuilta

  1. The Body Shop: Share love & joy ultimate advent calendar 149€

Tämän kalenterin tuotteet vaikuttavat siltä, että ne todella tulevat käyttöön. Se sisältää mm. kasvonaamioita, suihkutuotteita ja vartalonhoitotuotteita. The Body Shopin tuotteet ovat eläinkokeettomia ja raaka-aineet vastuullisesti tuotettuja. Lisäksi he käyttävät kierrätysmuovia joissakin tuotteissa ja tavoitteena on lisätä sen käyttöä tulevaisuudessa. 

Vinkki: Kalenterin voi käyttää uudestaan seuraavana vuonna diy-kalenterina, sillä se sisältää vetolaatikoita, jotka pysyvät siistinä avaamisen jälkeen. Oletan, että kalenteri on pahvia ja se voidaan lopulta kierrättää kartonginkeräyksessä. Kalentereita löytyy The Body Shopin omilta sivuilta

  1. Hidasta elämää: Kiitollisuuskalenteri 14,95€

Jos ei halua kalenterin sisältävän mitään aineellista, mutta toivoisi jonkinlaista kalenteria, tämä on hyvä vaihtoehto. Kiitollisuuskalenteri sisältää viestejä ja tarroja, joiden avulla voi kirjoittaa esimerkiksi kiitollisuuspäiväkirjaa. Tämä voisi olla ihana kalenteri jouluna hidastamiseen ja joulustressin vähentämiseen. Oletan, että kalenteri on kierrätettävissä kartonkina.

Vinkki: Tätä kalenteria on saatavilla ainakin Ruohonjuuressa

  1. Get boring stuff done -siivouskalenteri 9,99€

Jos joulusiivous stressaa, on tämä kätevä kalenteri. Se sisältää siivoustehtäviä jokaiselle päivälle, jolloin joulusiivot on jaettu koko kuulle tasaisesti. Siivoustehtävät saa raaputtaa esille, mikä on arpojen ystäville hauskaa. Kalenterin voi kierrättää kartonkina. 

Huom! Kalenteri on englanniksi. 

Vinkki: Kalenteria saa mm. Coolstuff-sivuilta

1 itse tehty joulukalenteri

Mitä jos kokeilisitkin tehdä itse kalenterin? Valmiita kartonkipohjia löytyy, mutta paras vaihtoehto on esimerkiksi itse kierrätyskankaasta ommeltu tai kirpputorilta ostettu. Toisaalta luovuudella ei ole rajoja: joulukalenterin voi tehdä vaikka sukkiin. Osta sisälle kalenterin saajalle personoituja ja tarpeellisia asioita, esimerkiksi herkkuja, teetä tai vaikka sekalaisia tavaroita. Hauska idea olisi aloittelevan vegaanin kalenteri sisältäen kaikkea tarpeellista herkuista vitamiineihin. Jos haluaa kunnolla panostaa ja antaa kalenterin vaikkapa ennakkojoululahjana, voisi kalenteri sisältää ekoelämässä tarpeellisia asioita, kuten mehiläisvahakääreitä ja kestohedelmäkassin.

saatat pitää myös näistä postauksista

Vieritä ylös