LUUKKU 18: Näitä joulun hittilahjoja en osta

On muutamia joulun hittituotteita, joiden en ajatellut ostaa tänä vuonna itselleni tai muille. Toki osa on listalla jo ihan hinnankin vuoksi, mutta päällimmäisenä syynä on näiden tuotteiden trendikkyys. Trendithän menevät tunnetusti nopeasti ohi ja tässäkin postauksessa listatuista asioista tulee joskus ei-haluttuja tavaroita.

  1. Airfryer

Näyttää siltä, että airfryer on säilyttänyt paikkansa joulun hittilahjoissa. Sinänsä ihan hyväkin juttu, sillä se osoittaa, että airfryerit ovat oikeasti käytössä. Miettisin kuitenkin, tarvitseeko keittiöön enää yhtään vekotinta. Perus kiertoilmauunikin voi toimia yhtä hyvin.

  1. Pitsauuni

Tekeekö lahjan saaja oikeasti niin usein pitsaa itse, että tarvitsisi pitsauunin? Jos tekee, niin pitsauuni on kyllä huipputuote, mutta tässäkin harkitsisin tarkkaan sitä, tarvitseeko enää yhtään lisää keittiövekottimia.

  1. Muumiastiat

Muumiastiat ovat ihania ja itsekin haluaisin aina ostaa uusia. Totuus on kuitenkin se, että melkein jokainen omistaa muumiastioita jo ihan tarpeeksi, eikä uusille ole käyttöä.

  1. Lihasvasara

Lihasvasarat ovat alkaneet jopa pelottaa, sillä monella on syttynyt sellainen palamaan. Se ei kuitenkaan ole ainut syy sille, miksi tuote on listalla. Uskon, että vasaraa jaksaa käyttää hetken aikaa, jonka jälkeen se unohtuu kaapin perälle. Eikä kipeille lihaksille sinänsä oikea vaihtoehto ole vasara, vaan treenin muutos, vaikkakin se voi tukea palautumisessa.

  1. Nintendo Switch

Nykyään pelikoneita ei onneksi tule niin nopealla syötöllä kuin aiemmin. Teknologian nopea kehitys aiheutti sen, että moni omistaa vieläkin kaikki vanhat pelikoneet vuosien takaa. Ymmärrän kyllä, miksi uusimmat pelikoneet houkuttelevat vielä nykyisinkin, sillä pelaan itsekin. Harkitsisin kuitenkin aina tarkkaan sitä, kannattaako ostaa uusi pelilaite, jos vanhat vielä toimivat hyvin.

  1. Sähköpotkulauta

En tiedä, onko sähköpotkulauta vieläkin hittituote, mutta oletan sen olevan. Pelkään sille käyvän samalla tavalla kuin hoverboardeille ja muille vastaaville sähköromuille. Toisaalta potkulauta on sen verran ”tavallinen” tuote, että se saattaakin olla monivuotinen trendi.

  1. Aikuisten legot

Nämä ovat Legon uusi keksintö. Sinänsä ihan kiva idea, mutta en tiedä, kuinka monta kertaa saman asian jaksaa rakentaa. Toisaalta ehkä harva haluaa esille legoja. Pelkäänkin siis, että tällaiset lahjat jäävät kertakäyttötuotteiksi.

  1. Jättipehmot

Tähän on vain yksi syy: ne vievät hirveästi tilaa ja ovat ongelmallisia, jos lapsi kyllästyy pehmoon. Itsekin kyllä salaisesti haaveilen jättipehmoista…

  1. Fidget-lelut

Nämä ovat kummallisia tuotteita ja uskon, että lapsi kyllästyy niihin nopeasti. Fidget-lelut ovat Tiktok-trendi ja ovat periaatteessa siis stressileluja lapsille.

  1. Kauppojen omat logovaatteet

Esimerkiksi nimeltämainitsematon huonekaluyritys on tehnyt vaatteita, joissa lukee yrityksen nimi. Nämä menevät hupilahja-kategoriaan, eivätkä ole mielestäni järkevä ostos.

saatat pitää myös näistä postauksista

Vieritä ylös