Syntisen hyvä korvapuustivuoka (VEG.)

Tämä korvapuustivuoka on sisältä tahmeaa ja päältä rapeaa – ja paranee vain jääkaapissa! 

Olen aina karttanut tällaisia amerikkalaisia korvapuustivuokia, koska ne ovat tuntuneet vääriltä. Perinteinen korvapuustihan on paras, eikö? Tuunasin kuitenkin amerikkalaista reseptiä hieman ja voin rehellisesti sanoa, että nämä ovat parhaita syömiäni pullia. 

Tämä sopii myös aloittelevalle vegaanileipurille. Tässä ei voi epäonnistua ja valmis tuote maistuu varmasti kaikille!

Ainesosista:

Kauramaito: Käytän tässä reseptissä kauramaitoa, sillä pidän siitä eniten. Todella hyvät pullat tulee myös mantelimaidosta. Muista maidoista en osaa sanoa, sillä esimerkiksi soijamaito usein sitoo taikinaa tavalla, joka ei välttämättä pullataikinan sovi. Kokeile myös rohkeasti kahvimaitoa! Esimerkiksi korvapuustin makuinen kauramaito (Oddlygood barista) on mielettömän hyvää. 

Maidoton margariini: Paras margariini leivontaan on Keijun sininen margariini. Laiskalle leipojalle, itseni mukaan lukien, toimii parhaiten kuitenkin Keijun juokseva margariini. Se on myös tähän reseptiin kätevin vaihtoehto. Myös erilaiset voin korvikkeet, kuten Naturli vegan block, toimii hyvin. 

Vaniljavanukas: Alpron vaniljavanukas on todella hyvää pullan päällä, usko tai älä! Sillä voi siis voidella nämäkin pullat halutessaan. Itse en voidellut pullia ollenkaan, sillä vuoka on jo tarpeeksi överi ilmankin. 

Vegaaninen tuorejuusto: Paras tuorejuusto on Violife creamy original! Jos sitä ei ole saatavilla, myös Oatlyn påMackan toimii hyvin. Rohkea leipuri voi kokeilla myös muita vegaanisia tuorejuustoja tai mascarponea. 

 

Korvapuustivuoka:

Pullataikina:

5 dl kauramaitoa

50 g tuorehiivaa

2 dl sokeria

1 tl suolaa

1-2 tl kardemummaa

noin 12 dl vehnäjauhoja

100 g maidotonta margariinia

Täyte:

maidotonta margariinia

sokeria

kanelia

(kauramaitoa tai vaniljavanukasta)

(raesokeria)

Kuorrute:

200 g vegaanista tuorejuustoa

maidotonta margariinia

tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

 

Valmista pullataikina: 

1. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. 

2. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista. Sekoita hyvin. 

3. Sulata margariini (jos et käytä juoksevaa) ja lisää se taikinaan. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa hetken. 

4. Peitä taikina liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. 

Valmista korvapuustit:

1. Laita uuni lämpiämään 225°C.

2. Kun pullataikina on kohonnut, kumoa se jauhotetulle alustalle. Levitä taikina ohueksi levyksi. 

3. Levitä margariinia koko levyn päälle ohuelti (jos et käytä juoksevaa margariinia, anna margariinin pehmentyä huoneenlämmössä ennen levittämistä). Ripottele päälle sokeria ja kanelia. 

4. Rullaa levy ja leikkaa siitä noin viiden sentin levyisiä paloja. 

5. Voitele haluamasi vuoka margariinilla. Nostele rullan palat vuoan päälle niin, että leikkuupinta on ylöspäin. 

(Itse laitoin kolme rullaa vierekkäin, vuokaan mahtui yhteensä 12 rullaa. Voit myös käyttää pyöreää vuokaa.)

Voitele pullat:

1. Voit halutessasi voidella pullat esimerkiksi kauramaidolla tai vaniljavanukkaalla.

2. Ripottele päälle raesokeria.

3. Paista pullia noin 10 minuuttia. 

Valmista sillä välin kuorrute:

1. Kaada tuorejuusto kulhoon ja lisää siihen loraus maidotonta margariinia (jos käytät kiinteää margariinia, sulata sitä pieni määrä ja anna jäähtyä ennen lisäämistä). Sekoita sähkövatkaimella. 

2. Lisää tomusokeria, kunnes koostumus on sopivan juoksevaa (noin 1,5 dl). Mausta lopuksi vaniljasokerilla. 

3. Lisää kuorrute hieman jäähtyneen korvapuustivuoan päälle. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

saatat pitää myös näistä postauksista

Vieritä ylös